Демонстрационен проект за подготовка за повторна употреба и рециклиране на употребявани матраци

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Освободи се от ЕГО-то

септември 16, 2022 @ 10:00 am - септември 18, 2022 @ 10:00 pm
Демонстрационният проект за подготовка за повторна употреба и рециклиране на употребявани матраци ще се включи в седмото издание на едно от любимите градски събития – фестивала в арт квартала на София – КвАРТал Фестивал 2022.
КвАРТал Фестивал традиционно се провежда в карето описано от булевардите: „Мария Луиза“, „Дондуков“, „Васил Левски“ и „Сливница“.
На събитието ще представим как и къде можем да рециклирате матраците си.
Знаете ли, че 99 % от употребяваните матраци в България се депонират; тоест биват изхвърляни директно на сметището, без нищо от тях да се използва повторно или да се рециклира, при положение, че 90 % от материалите в тях могат да бъдат преработени.
Освободи се от ЕГО-то
Не, тук няма да си говорим за Фройдисткото определение на его и пр., а за най-едрия от едрогабаритните отпадъци (ЕГО) – матракът. И по-точно за това, как елегантно и честно да се отървем от него, когато решим да го сменим с нов.
Добре дошъл в пилотния „Демонстрационен проект за подготовка за повторна употреба и рециклиране на употребявани матраци“, реализиран с подкрепата на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“.
септември 16, 2022 @ 10:00 am - септември 18, 2022 @ 10:00 pm
Категория за Събитие:

Място

КвАРТал
бул. Мария Луиза
София, Bulgaria
+ Google Map