Демонстрационен проект за подготовка за повторна употреба и рециклиране на употребявани матраци

Рематрак получи награда за START UP

Рематрак получи награда за START UP

Споделяме радостта си, че Рематрак спечели приз по време на най-зелените награди  Be Green, Be Bio част от Bright Awards 2023. Церемонията по награждаването се състоя на 1 юли в прекрасната Университетска ботаническа градина в София. Събитието беше организирано от Балканска Медийна Асоциация с подкрепата на над 20 медии – телевизиите България 24, Евроком и Код Хелт,  Българското Национално Радио, вестниците Стандарт, Труд, Телеграф, онлайн медиите pik.bg, епицентър бг, blitz.bg,  woman.bg, Столица.бг,  actualno.com, bnews.bg, дромомания.бг, blife.bg, sofiainfo.bg, temida.tv, investbuild.eu и най-голямото списание във Facebook – HiLife.

Наградите се връчват за най-голям принос в био/натуралните технологии, предприемачески дух и ефективни бизнес практики, кръгова икономика, управленски модели, включително и в развитието на човешкия капитал, личните качества и достижения.

„Тази година подкрепяме жени с репродуктивни проблеми, един толкова важен и наболял въпрос в България, където повече от 200 000 жени имат нужда от инвитро процедури“, каза от сцената водещата и лице на БНТ1 Йоанна Драгнева.

В продължение на месец медии и доволни клиенти номинираха различни брандове, а най-успешните, най-иновативните и най-вдъхновяващите био- и органик компании и марки в страната, бяха отличени с награди в 12 категории. Рематрак спечели награда в категория START UP за рециклиране на матраци. Статуетката ни бе връчена от редакторката на информационна агенция Блиц Анелия Попова.

Сърдечно благодарим за номинацията и признанието на проекта ни Рематрак! Една от основни ни цели е да допринесем за кръговата икономика в България, като намалим изхвърлените матраци до минимум, насърчим рециклирането и повторното използване на материалите. Ние се стремим да превърнем Рематрак в устойчив бизнес и национална кауза за решение на проблема с едрогабаритните битови отпадъци, в частност матраците.

Проектът BG16M1OP002-2.009-0059 стартира като “Демонстрационен проект за подготовка за повторна употреба и рециклиране на употребявани матраци”. Той е финансиран по процедура BG16M1OP002-2.009 „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“, със средства от Оперативна програма “Околна среда 2014-2020“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.